Norra Goa: sista doppet

Vagator Beach, Norra Goa

Vagator Beach, Norra Goa

Vi bestämde oss för att trots allt kliva upp ur bädden och göra en planerad tur till Norra Goa för ett sista bad i Arabiska Sjön innan hemfärden. Vår taxichaufför från gårdagens utflykt till Gamla Goa hade tipsat om några bra stränder, och eftersom han verkade vara en bra karl och god förare bestämde vi oss för att ringa honom, dvs be receptionen ringa. Det tog ett tag innan han kom för han hade kört sin femårige son till skolan och fastnat i en trafikstockning.

Efter en ytlig konsultation med LP (Lonely Planet) hade vi kommit fram till att Anjuna var ett lämpligt mål: inte så långt bort, lite trevligt halv-hippigt, laid-back. Vår chaufför ställde sig tveksam och föreslog istället Vagator, strax norr om. Men han ville först låta oss se Anjuna och själva välja. Då anblicken av Anjuna inte var särskilt inbjudande och ett närmare studium av LP visat att det var mycket droghandel och stölder där blev det ett lätt val: Vagator. En ganska annorlunda strand jämfört med Palolem, på en betydligt mera kuperad kust. Fina små sandstränder blandade med ganska vassa klippor i någon vulkanisk bergart. Rödbrun sand. En dryg handfull restauranger och cafér. Minst ett dussin heliga kor – fast de flesta såg ut att vara oxar, med stora pucklar på nackryggen. Chauffören hävdade senare att dessa pucklar inte innehöll vatten som på kameler, utan bara bestod av ben. Nåväl, stranden var helt OK, vi fann solstolar utanför Vishnus cafe, fick varsin god juice och njöt av att vara tillbaka vid havet och god hälsa.

imageSå förflöt våra sista hela dag i Goa, i sol och vind och vatten, med god mat, strövtåg längs stranden och upp på det stor fortet på höjden norr om Vagator. När vi tröttnat och vandrat tillbaka till parkeringen väntade vår chaufför. Dagen avslutades med en god och kryddstark fiskmiddag på Viva Panjim, en liten familjedriven restaurang alldeles intill vårt Inn. Nu släcker vi ljuset och startar AC:n för en sista natt här i Goa.

Det här inlägget postades i Indien 2014. Bokmärk permalänken.