Mot nya farvatten!

Dags för nästa resa, ett nytt äventyr! Imorgon tar jag tidiga tåget tvärs över Sverige för de två sista arbetsdagarna innan en lång ledighet. Tisdag kväll kliver jag på nattåget mot Norrland, med ryggsäck och min hopvikta Brompton i ett snyggt paket. Förhoppningsvis vaknar jag utsövd och pigg i Boden vid 6-draget för vidare färd till Kiruna. Där har jag tänkt cykla kring i staden och fota några byggnader som snart ska ut på resa.

Efter fyra timmar i gruvstaden tänker jag dra vidare och göra ett nattligt uppehåll i fjällvärlden; Björkliden eller Riksgränsen, lite beroende på väder och humör. Dagen därpå ska jag vara i Narvik och sedan ta buss ut mot Svolvær för ett par dagars cykeltur på Lofoten.

På söndag ska jag möta Torbjörn (Lind) i hans segelbåt – Stormstarke – vid Evenskjer och på måndag morgon kommer kusin Stig (Solli) med flyg till Evenæs. Tre män i en båt ska sedan styra söderut mot Hammarøy och vidare ner längs Nordlandskusten och så småningom nå Sandnæssjøen och Blomsøy, där jag hoppas kunna fira Sankt Hans med Torbjörn och hans vänner och släktingar.

Därifrån har jag tänkt ta buss och färja till Mosjøen, där min far bodde i sin ungdom. Kanske hittar jag några spår efter honom och hans familj! Efter ett par dagar tar jag tåget söderut mot Trondheim. Kanske stannar jag till vid Falstad, lägret där far satt tillfångatagen de sista månaderna under kriget.

Sedan blir det mera tåg, från Trondheim ner till Oslo – och sen SJ hem till Arvika, som jag hoppas återse om tre veckor.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mot nya farvatten!

  1. Maria skriver:

    Vilket äventyr som väntar dig! Jag skulle också vilja ta en tur till Nordnorge och fäderneslandet. Kanske någon gång framöver då de fyra Briohjulen bytts till en tvåhjuling. God tur!

  2. Lina skriver:

    Vilken resa du har lagt upp. Ser fram emot att se dina bilder. Håll i hatten och ha en underbart go tur!

Kommentarer inaktiverade.