Palolem 2 januari

image

Nu börjar vardagen igen! Vi har sovit ut efter nyårsfestandet och är redo att utforska! Men först ska vi äta frukost. Det ingår i priset och här på Cuba kan vi välja mellan massor av alternativ: indisk, kontinental, judisk, amerikansk, engelsk och säkert ytterligare några. Till det kan vi välja mellan olika färskpressade juicer, fruktsallad, ägg mm.

Sen måste vi iväg och ta ut pengar. Det finns en bankomat tre km härifrån, dit vi får ta tuc-tuc. Tydligen ligger den i en ensam byggnad vid en vägkorsning. Lite konstigt att det inte finns här i Palolem där det ändå finns massor av butiker, restauranger, bokningkontor mm.

Vi lever verkligen ett lättjefyllt lyxliv här i Palolem: äter gott, slöar i solen, plaskar i havet, strosar på stranden och fotar frikostigt. Ska vi ha dåligt samvete? På något sätt bidrar vi väl ändå till att vårt välstånd kommer andra till del – och kanske också till en ökad förståelse mellan folk och länder. De fattiga i Indien skulle knappast ha det bättre om turister från Europa lät bli att komma. Men det är tveksamt om vi bidrar till de långsiktiga förändringar som behövs för att fördela jordens tillgångar rättvist och jämlikt.

image

Vi är iallafall tacksamma för att vi får möjligheten att vistas ett par veckor i denna vackra och spännande del av världen, med så mycket värme, vänlighet, färg och fascinerande människor!

Som ni märker skriver jag detta som ett blogginlägg istället för en artikel. Vet inte vilket som funkar bäst, men jag testar detta idag.

Det här inlägget postades i Indien 2014. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Palolem 2 januari

 1. Janne skriver:

  Rätt så tror jag, så brukar andra göra, senaste artikeln skall komma på startsidan.

 2. Lars skriver:

  Jag testar så ett tag, det här ju ett lärande.

  • janne skriver:

   Nu har jag också öppnat en webplats via Binero. Blev entusiastiskt över möjligheterna. Jag vill ju i en framtid sälja saker också och allt finns där. Vad gäller teknik skall jag nog kontakt Martin vad man bör välja. Ha det fint där borta! Gjort 86 sidor på mina böcker nu och passerar nog 100 imorgon! Håller på mycket med vindkraft här på dagarna i Folkets hus, så idag har det inte blivit så mycket bok.

Kommentarer inaktiverade.