Heathrow II

Söndag 29 december. Sol från klarblå himmel, men det drar kyligt från fönstret. Och bruset utanför kommer inte från Arabiska havet, utan från högst brittisk trafik! Vi är alltså kvar i London, på ett hotell i närheten av Heathrow. Planet som vi boardade igår kväll hade ett tekniskt problem, en läckande bränsleledning. Det tog nästan tre timmar att diagnostisera problemet. Vi fick dricka, snacks och så småningom också middag, innan det var dags att kliva av och låta sig ledas till en väntande buss. Tillsammans med ca 300 andra fick vi sen köa vid receptionen på Park Inn innan vi vid tretiden inatt kunde krypa till kojs. Vi har sovit gott och ska nu äta frukost. Vi har duschat och fräschat till oss. Det går verkligen ingen nöd på oss! Förhoppningsvis lyfter planet kl 15.00 lokal tid och vi kan landa i Mumbai tidigt måndag morgon. Det kommer säkert att finnas anslutande flyg t Goa. Det ordnar sig!

image

 

Nu kl 13:45 lokal tid är vi vid Gate10 på Heathrow, i sällskap med ett par från Karlstad, som ska till Goa med ett gäng ornitologer. Kerstin har jag jobbat tillsammans med på Landstingets IT-stab en gång i tiden! Världen är stor och liten på en gång.

Vid säkerhetskontrollen idag blev både Gunilla och jag stoppade. För henne pep det men det räckte med att hon tog av sig skorna. Sin nyköpta Chanel-deo fick hon behålla. Min väska fastnade, men jag fick behålla böcker, deoderant, morot och frukt, men en liten flaska vatten beslagtogs, trots besked tidigare om att den var okey! Smällar man får ta!

Trots allt är stämningen god och vi pratar med många trevliga mänskor. Vädret är strålande och det ska bli roligt att se London, Syd-England och en del av Europa från luften, innan vi flyger in i den asiatiska natten.

Kommentera