Framtid?

Är det meningsfullt att säga något om framtiden? Man kan ju inte veta något om den, mer än att den är oviss. Att försöka förutspå sin egen framtid är omöjligt och kanske också farligDSCF6738t? Att ”utmana ödet” – vad nu det är.

Finns det en plan för varje individs liv? Någonstans i Universum – eller bortom? Otillgänglig för den planen gäller, men ändå det facit som det fullbordade livet en dag ska ställas emot? I så fall borde vi lägga det mesta av vår energi på att lista ut vad denna plan innehåller, innan det blir för sent. Ta reda på vad som är viktigt att göra med återstoden av mitt liv. Om ”plan” och ”mening” är samma sak kanske det blir mera greppbart. Jag kan ju faktiskt känna efter vad som är meningsfullt för mig – även om det kräver en del ansträngning.

Jag vill tänka på min framtid. Och tala om den, skriva om den. Med insikt om att framtiden inte finns än, eller fanns då, när jag nyss tänkte ”framtid”. Nu är ju den tiden redan passerad och en ny framtid öppnar sig.

Att bara vara i nuet låter väldigt tråkigt och är förmodligen lika omöjligt som att sia om framtiden. Jag är min historia, min framtid och mitt nu. Och det är ju det som gör livet så spännande.

Skrivet den andra söndagen i fastan, på eftermiddagen ett par timmar innan tåget går.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.