På väg

Nu rullar tåget! Har passerat Arlanda och slöar i sovkupen innan middag. Det finns restaurangvagn! En riktig en, med varmrätt och vin och riktiga bord. Men tågmästaren var ändå förtvivlad över situationen. Hon hade jobbat på SJ i 25 år, anställd när det fortfarande var Statens Järnvägar. Då var det roligt att jobba! Nu, vid 47 års ålder, funderar hon på att byta jobb. Orkar inte längre. Ständiga nerdragningar. I natt hade hon haft en mardrömsresan från Malmö. Ledningen hade beslutat plocka bort en sovvagn och hon blev utskälld av rasande guldkortsresenärer. Skäll, hån och spott i ansiktet är vanligt förekommande. Och bemanningen dras ner till minimum, nu ska tillochmed kioskserveringen på nattåget till Duved tas bort.

Tidigare idag, på vår sektionsdag i Björkhagen, pratade vi om framtiden för eHälsa. Jag tog upp metaforen med statliga eHälsomyndigheten som ett modernt och innovativt Banverk, vilket ledde till en intressant diskussion om vikten av att både ha bra infrastruktur och tjänster och innehåll. Måtte vi lära oss av järnvägens elände!

Men nu är det dags för middag,på spåret!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.