Yoga och fågelskådning

image Imorse kom vi äntligen igång med yoga. Strax efter sju var vi på plats längst upp i norra delen av stranden, där vi skulle delta i en timmeslång lektion. Medan vi väntade på läraren steg solen upp i söder. Det var behagligt svalt men vi kunde redan ana dagens kommande hetta. Läraren bredde ut mattorna och vi tog plats, fyra damer och vi.

Framför oss dök stora rovfåglar med rödbruna ryggar mot flodens yta. Bortom dem reste sig bergen och grönskan. Intill oss låg många båtar som snart skulle dras ner till vattnet. Det var en mjuk Hatha-yoga som vi fick göra, det var skönt, men mina höfter är stela och jag har svårt att böja ben och rygg. När jag kommer hem till Stockholm ska jag försöka hitta en yoga-kurs jag kan följa under terminen, så kanske jag kan bli lite smidigare. Men redan i morgon bitti är det dags för nästa lektion.

Efter frukost var det dags för dagens andra utmaning. Vi hyrde en tvåsitsig kajak och lastade ombord en väska, min kamera med teleobjektiv och oss själva. Det gick bra att komma ut på vattnet, möta vågorna och sen köra en gir så att vi kunde komma in i flodmynningen med havsvågorna i ryggen. Klockan var strax efter 10:00 med högvatten så det gick lätt att komma upp i floden och in genom bambubron. Vi hade sällskap av några båtar som stakades fram och ytterligare några kajaker. De flygande fåglarna var svåra att fånga med kameran, men det var några som stod still. En enda kungsfiskare lyckades vi upptäcka. image image

Det här inlägget postades i Indien 2014. Bokmärk permalänken.